Educatief luik

WIE IS DE UNIE VAN TURKSE VERENIGINGEN

UTV

Educatief luikWOENSDAG 29 MEI 2019

19u00 - 21u30 | Cafetaria / Hennaworkshops door Asmaa Sajida ten voordele van Road 2 care 

Asmaa Sajida zal workshops henna geven. Henna komt van de henna struik. De bladeren van de hennastruik worden gedroogd, fijngemalen en tot een poeder gekweekt. Het kleuren van handen, voeten, nagels en haren met henna is een heel oud gebruik dat, zoals vele andere cosmetische toepassingen, al bekend was bij de oude Egyptenaren. Er bestaan verschillende stijlen en manieren van henna aanbrengen. Henna geeft een oranje/bruine kleur af op de huid. Deze kleur varieert van licht oranje tot diep  mahonie. De kleurintensiteit is afhankelijk van een aantal factoren, o.a. hoe lang de hennapasta heeft kunnen intrekken in de huid en op welk lichaamsdeel het is aangebracht.


DONDERDAG 30 MEI 2019

20u00 - 21u00 | Berbertent / Circle of Choice Stiltecirkel

Circle of Choice helpt mensen die op de één of andere manier door een traumatiserende situatie zijn geraakt. De cirkels bieden een veilige ontmoetingsruimte aan waar mensen samen kunnen komen om hun stem te laten horen.VRIJDAG 31 MEI 2019

19u30 - 21u00 | Cafetaria / Pep vzw - Workshop onderwijs en ongelijkheid

Pep vzw begeleidt en ondersteunt studenten uit kansengroepen om hun positie binnen het onderwijs te verbeteren. Ze bieden verschillende projecten aan om studenten uit kwetsbare groepen te versterken.


19u30 - 21u00 | Cafetaria

Hennaworkshops door Asmaa Sajida ten voordele

van Road 2 Care. Asmaa Sajida zal workshops henna geven. Henna komt van de henna struik. De bladeren van de hennastruik worden gedroogd, fijngemalen en tot een poeder gekweekt.


ZATERDAG 1 JUNI 2019

19u00 - 20u00 | Buitenspeelzone / Initiatie Kickbox door Universal Gym (o.l.v. voormalig wereldkampioen Murat Direkçi)

Universal Gym wordt geleid door de voormalige wereldkampioen Murat Direkçi. Bij Universal Gym worden er avondlessen gegeven voor beginners recreanten en wedstrijdvechters. Universal Gym werkt ook samen met de stad Antwerpen om de jeugd er toe aan te zetten om Thai boksen te volgen. Het doel is om de jeugd te laten zien dat dit een sport is waar discipline, conditie en techniek op de bovenste rij staat.


ZONDAG 2 JUNI 2019

19u00 - 20u00 | Cafetaria / Handmassage/handreflex door Oost-West Centrum

Els Van Daele zal een workshop handmassage/reflex geven. Handreflex introductie:

Kennismaking met eenvoudige basistechnieken om een ontspannende handmassage te geven.  Je leert in grote lijnen de logica van de reflexzones op de hand kennen. Je leert technieken om op een gemakkelijke manier deze zones te masseren. We houden het praktisch en eenvoudig zodat je het stukje dat je in deze kennismakingssessie mee krijgt gemakkelijk thuis kan toepassen.ZONDAG 2 JUNI 2019

19u00 - 20u00 | Cafetaria / Henna workshops door Asmaa Sajida ten voordele van Road 2 Care

Asmaa Sajida zal workshops henna geven. Henna komt van de henna struik. De bladeren van de hennastruik worden gedroogd, fijngemalen en tot een poeder gekweekt.

 


Doorlopend:
Buurtverhalen Brederode - Cafetaria


Buurthuis Brederode zal een huiskamer met buurtverhalen organiseren en een ' buurtmuur met buurtvoorwerpen'.

 

 

VOEM vzw - Schaaktornooi - Cafetaria

 

V.O.E.M. staat voor Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims. De vereniging werkt rond de 4 functies van het sociaal-cultureel werk: de culturele, educatieve, gemeenschapsvormende en maatschappelijk activerende functie.

 DESGUINLEI, 2018 ANTWERPEN