SULTAN DER MAANDEN 2021

Sultan der Maanden is een intercultureel familie festival dat georganiseerd wordt tijdens de ramadan maand. Het is tevens een festival waar er bruggen geslagen worden tussen gemeenschappen en met de buurt. Tijdens Sultan der Maanden geven wij gewoonlijk gratis Iftar-maaltijden. Dit is een gezamenlijk eetmoment waarbij we samen met gelovigen en niet geloven het vasten verbreken, samen eten en dit moment aangrijpen om onze buren beter te leren kennen, onze banden te versterken en andere culturen te ontdekken. 

Tijdens Sultan der Maanden zijn er ook verschillende lezingen en workshops, zowel over religie als over samenleven in solidariteit. Verder zijn er verschillende podiumacts, dansers en zangers. De artiesten die aanwezig zijn op het festival weerspiegelen de diversiteit en multiculturaliteit die Sultan der Maanden beoogt. Tenslotte kan je op de verschillende standen de hele wereld proeven.

Omwille van de huidige maatrelgelen ten gevolge van covid-19 hebben we ons festival dit jaar wat anders aangepakt. Lezingen, podiumacts en muziek zullen dit jaar online, via livestreams en opnames, tot bij de mensen gebracht worden. Daarnaast zullen we ook aan de hand van solidariteitsacties voedsel verdelen opdat iedereen tijdens het festival kan genieten van de Iftar, ook diegenen waarvoor het niet evident is om iedere dag een uitgebreide maaltijd op tafel te zetten. Tot slot zullen we onze Iftar maaltijden ook delen met elkaar aan de hand van acties op sociale media.