fbpx

Over Bindus

Wat is Sultan Der Maanden?

“Sultan Der Maanden is hét jaarlijks intercultureel familiefestival tijdens de maand ramadan, waar een smeltkroes van culturen samen het breken van de vasten viert.”

Sultan Der Maanden, een event van Bindus vzw, staat symbool voor verbinding en solidariteit. Bindus vzw organiseert sociale-culturele activiteiten in Vlaanderen, Brussel en Europa en stimuleert op deze manier drempelverlagende samenwerkingen rond interculturaliteit, superdiversiteit en emancipatie. Hierdoor wordt inclusie bevorderd; een samenleving waar iedereen kan meedoen!

Eén van de belangrijkste events is het intercultureel familiefestival Sultan Der Maanden. Dit festival vindt plaats tijdens de maand Ramadan of vastenmaand. Een maand die in het teken staat van verbinding, solidariteit, gelijkheid, verzoening, zelfreflectie, bewustwording en inclusie. En dat is nu precies waar Sultan Der Maanden voor staat! 

Door middel van cultuurparticipatie – de kracht van muziek, dans en gezellig samen tafelen – bereikt en verbindt het festival diverse, ook kwetsbare groepen en gemeenschappen van alle nationaliteiten, culturen en achtergronden. Naast een gevarieerd cultuurpodium zijn er ook sociale organisaties aanwezig, spirituele workshops bij te wonen en lezingen over maatschappelijke kwesties te volgen.

Bij zonsondergang wordt er een Iftar aangeboden, een bescheiden maaltijd die gedeeld wordt met alle aanwezigen om het vasten te verbreken. Verder kan men de wereld ontdekken aan de vele kraampjes met proeverijen en snuisterijen. Sultan Der Maanden is hét moment – voor jong en oud om andere culturen te verkennen en onze banden te versterken.

Met dit event wil Bindus vzw – in samenwerking met haar leden, partners en sponsors, overhedeneen steentje bijdragen om sociale cohesie in onze maatschappij te bevorderen. Samen bouwen we bruggen, samen maken we het verschil, samen maken we de Grote verbinding! 

De 6 pijlers van Sultan Der Maanden

01.

VERBINDING

Sultan Der Maanden verbindt diverse culturen en gemeenschappen in Vlaanderen, Brussel en Europa.

02.

CULTUUR

Sultan Der Maanden is een 3-daags intercultureel familiefestival tijdens de maand ramadan. 

03.

SOLIDARITEIT

Sultan Der Maanden zet tijdens deze maand mooie solidariteitsacties op. 

04.

OPTREDENS

Sultan Der Maanden biedt een cultuurpodium met een waaier aan muziekoptredens, voordrachten, lezingen, debatten en workshops.

05.

STANDEN & WORKSHOPS

Sultan Der Maanden biedt talrijke standen met traditionele hapjes en snuisterijen.

06.

GRATIS IFTAR MAALTIJD

Sultan Der Maanden deelt met alle aanwezigen een GRATIS iftar, een bescheiden maaltijd om gezamenlijk de vasten te breken.

Sultan Der Maanden: wie, wat en hoe?

Sultan Der Maanden is een event van non-profit organisatie Bindus VZW, erkende organisatie door Vlaamse Gemeenschapsomissie en de Vlaamse Overheid, Departement Cultuur, Jeugd en Media.

Meer informatie over Bindus vzw: www.bindusvzw.be

Scroll naar boven